На Дунав мост 2 спипаха близо 3000 блистера диазепам в кола на българин, който пътува за Великобритания, съобщават от Агенция "Митници".

Води се разследване за незаконно пренасяне на лекарствен продукт под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин.

Около 13,15 ч. на 14 януари в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин - Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил м. "Мазда" с английска регистрация, управляван от българския гражданин Г.Г. Четиридесет и шест годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания.

Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила

Снимка: Агенция "Митници"

В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство.

В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята.

Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество.

Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест".