Криминалистите в Благоевград изясняват фактите и обстоятелствата около инцидент с жена, която твърди, че е била упоена и изнасилена в автобус на път за Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР. От там уточниха, че към момента не могат да дадат повече информация във връзка със случая.

Жалбата в полицията е подадена от 28-годишна жена от благоевградския кв. "Ален мак", която е майка на три деца, съобщиха Канал 3 и "Струма".

В нея жената описала, че е била изнасилена от шофьор на автобус и трима негови приятели, докато се е връщала от гурбет. Насилниците я упоили, гаврили се с нея и я изхвърлили в района на полигона край Благоевград. В безпомощно състояние жената се прибрала вкъщи и разказала всичко на съпруга си. Двамата подали жалба в полицията. Прегледана е в спешно отделение за констатиране на следи от насилието.

Изнасилената обаче помни само шофьора на автобуса и един от насилниците. Тя не искала да съобщава на съпруга си за случилото се, за да не го тревожи, но той видял следи от „чужда намеса“ по шията й. Така я принудил да разкаже какво се е случило и я отвел в полицията и спешното.

Според съседи, жената работи в Лондон. Прибирала се в Благоевград при съпруга си на ваканция.

Вече два дни полицаите издирват шофьора на автобуса, с който тя е пътувала.

Работата по случая продължава.