МВР разпространи снимка на престъпника, който тази сутрин успя да избага от ареста на Трето РПУ в пловдивския район "Северен". 

По-рано от прокуратурата съобщиха, че 25-годишният Петър Петров е успял да се измъкне през прозорец на тоалетната на втория етаж. По информация на bTV обаче той не е бил заведен в санитарния възел за арестанти, който е с решитки, а за този за служителите. Той се примолил да го заведат, защото уж го болял корем. 

Младият мъж, който бил задържан за 24 часа заради притежание на хероин, е обявен за общодържавно издирване. Той е наркодилър, с множество криминални регистрации в полицията, но не е осъждан.

След бягството му той е издирван със следово куче, но според свидетели полицаите не са хукнали веднага да го гонят, съобщи Нова телевизия. Шефът на районното заяви, че в тази връзка е разпоредил дисциплинарна проверка и ще бъде безкомпромисен, ако се установят нарушения на негови подчинени. 

По-късно вътрешният министър Валентин Радев съобщи пред журналисти в Ямбол, че отпуската на началника е била прекратена и е разпоредена проверка на цялото районно, за да се установи кои са виновните за инцидента. Радев допълни, че целият град бил заграден, но засега няма следа от избягалия.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова спомена този случай по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета за провал в сектор "Сигурност". Тя изтъкна, че това е поредният случай на избягал затворник или арестант в последните месеци.