МВР официално обяви малкото момченце от Якоруда, което е в неизвестност от вчера и въпреки, че цяла нощ беше издирвано, все още от него няма следа.

Сигнал за изчезването на Мехмед Юркин, който е на 2 години и 7 месеца, е получен на телефон 112 около 18 часа, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство. Незабавно е сформиран екип от полицейски служители, които са предприели издирвателни действия. В помощ на полицията са се включили служители на пожарната, общината и планинската спасителна служба в Разлог.

Малкото момче е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било забелязано около 16,00 часа вчера в двора на дома си в Якоруда.

Издирването продължава. Гражданите, които имат допълнителна информация за детето или са го забелязали, могат да помогнат като се обадят на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на  детето и дали не е настъпило поради извършено престъпление по чл. 142а, ал. 3, т. 1 подл.2 вр с ал.1 от Наказателния кодекс - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Разследването е започнато при условия на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура Разлог. В съобщението се уточнява, че по последни данни момченцето е било забелязано за последно около 17 часа близо до къщата заедно с малко по-голямата му сестричка.

Наблюдаващият прокурор осъществява процесуалните си функции на място в Якоруда, подчертаха от държавното обвинение.

В същото време лелята на детенцето, която вчера първа съобщи във Фейсбук за изчезването му, днес публикува нов пост, в който призова: "Мили добри хора, моля помагайте да намерим тази малка рожба":

Стотици хора изразяват подкрепата си към семейството, което има още три деца, и се молят Мехмед да бъде намерен.