МВР издирва 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството на 35-годишния мъж в центъра на Кюстендил тази сутрин. Това съобщи директорът на Областната дирекция на полицията комисар Елиан Стамболийски.

По думите му, извършителят е установен от свидетелски показания и от видеозаписи. Жертвата пък е българин и няма криминални прояви.

Сигналът за мелето е подаден около 7.30 ч. До него се е стигнало след скандал между две компании в дискотека "Иридиум". Боят е продължил и по улиците на Кюстендил. Едната група е от ромския квартал "Изток". Освен хладно оръжие, участниците в боя са използвали и павета и остри предмети.

"Причината за сбиването е употребата на алкохол от един от участниците в конфликта. Не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси", каза окръжният прокурор Камелия Стефанова.

До момента са задържани 8 души. Свалят се записи от всички камери около заведението. Сред задържаните има и криминално проявени. Иззет е един газов пистолет, който обаче не е ползван.

Трима от пострадалите остават за лечение в кюстендилската болница, а един е транспортиран в "Пирогов". Той е с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка.

Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от кв. "Изток", за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците, предаде БНР. По неофициална информация именно мъже от тази фамилия са в основата на масовия бой.

Нощният клуб "Иридиум" ще бъде щателно проверен от всички институции дали има някакви нарушения в работата му.

Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията "Ахмед бей" и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto