Шофьор на лек автомобил засне млада жена, която управлява тротинетка по автомагистрала "Хемус" с голяма скорост.

Първоначално клипчето, което е озаглавено "Без думи! На магистралата с тротинетка, със 120 км в час, пълно безумие", бе публикувано в групата "Виждам те КАТ-Варна", но след това бързо се разпространи в социалната мрежа и възмути хиляди потребители.

На кадрите се вижда, че жената "лети" с тротинетката с повече от 110 километра в час, колкото показва скоростомерът на автомобила, от който е заснета. Тя кара в активната и изпреварващата ленти на магистралата и дори изпреварва автомобили.

Пътният експерт Владимир Тодоров коментира пред Нова тв, че ако момичето мине през дупка с тротинетката, ще падне, а идващите автомобили могат да я сгазят.

"Няма право да се движи по скоростен път. Тя застрашава както себе си, така и останалите водачи. Тези тротинетки не са предвидени за такива скорост", каза Тодоров.

"Тя трябва да бъде санкционирана категорично. В закона е написано, че тротинетките не трябва да развиват повече от 25 км/ч. А момичето се движи със 120, което е със 100 км/ч над допустимото", допълни той.