Съдът остави в ареста 72-годишния Сашко Игнатов от Перник, който в понеделник влезе в президентството с пистолет "Валтер" и два пълнителя с по 12 патрона.

"Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много тежко материално положение съм. Отвсякъде съм притиснат от частни съдебни изпълнители", помоли възрастният мъж, но магистратите не се смилиха над него.

Той обясни, че причината да влезе в сградата на "Дондуков 2" била, че искал да си предаде оръжието на ДАНС или ГДБОП. Преди това два часа стоял отпред и се чудел как да привлече вниманието на медиите. Говорил и със сина си, който го посъветвал да остави пистолета.

Проблемът бил, че частни съдебни изпълнители разпродавали 4 негови имота, защото имал 400 000 лева задължения, натрупани покрай бизнеса му с бензиностанции, както и с кръвнина по дело за непредумишлено убийство, по което вече е съден.

Снимка: Булфото

"Не съм единственият. Такива хора около мен са много - вечният длъжник", каза още перничанинът, който подчерта, че дори първо дължал 800 000 лева.

Съдът обаче прецени, че тъй като инцидентът се е разиграла в президентството, това го прави още по-обществено опасен. Освен това разрешителното на Игнатов за оръжието е изтекло и така то се явява незаконно.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски градски съд след седмица.