Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 55-годишния Борислав Стоянов, известен с прякора Боби Хлебаря, обвинен в жестокото убийство на 49-годишната му сестра Десислава.

След битова свада Стоянов пребил сестра си, като я ритал и блъскал в корема. Побоят бил нанесен в дома на Хлебаря в Созопол на 17 юни. Десислава е приета с разкъсан черен дроб и жлъчен мехур в болницата в Бургас, където починала на 19 юни.

"Наричах я пияна свиня, това не значи, че не я обичах. Напиваше се от 16-годишна и ставаше много агресивна. Имаше цироза, много пъти съм я връщал от онзи свят", заяви пред магистратите убиецът. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Борислав Стоянов обвини прокуратурата в лъжа.

"Това, което заявява прокуратурата е лъжа. Не съм я убил. Разменихме си остри реплики, карахме се, но не е имало удари. Аз я отблъснах и я върнах горе", допълни обвиняемият.

По думите му сутринта на 17 юни двамата се скарали, защото сестра му пиела алкохол. Борислав твърди, че тя излязла от стаята, но изведнъж й прилошало. Той извикал линейка, по сестра му казала, че се чувства по-добре. Наложило се да извика втора линейка. Нарекъл сестра си "пияна свиня", а тя се разсърдила. Тогава, според Стоянов, му налетяла на бой, а той отвърнал на агресията й.

Днес в съда Борислав се отрече от самопризнанията си. И заяви, че когато бил призован в полицията, кръвното му било 220/110. Затова не знаел какво подписвал. Самият той поиска да бъде пуснат от ареста, защото имал 3-годишно дете от жената, с която живеел и искал да се грижи за него.

Магистратите обаче не му повярваха и му наложиха постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".