61-годишен мъж е застрелял брат си в семейното жилище в центъра на Пловдив, съобщава TrafficNews. Трагедията се е разиграла пред очите на болната им майка.

Братята от години спорили за наследствения имот, като единият настоявал да го продадат и да разделят парите. Другият обаче не желаел.

Днес следобед по-големият брат отново отишъл в дома на майка си да се разберат за имота.

"Спорът прераснал в скандал. Тогава той извадил ловно оръжие и застрелял по-малкия си брат. След това сложил край на живота си", потвърди директорът на полицията Йордан Рогачев.

В момента криминалисти извършват оглед на местопрестъпланието.

Малко по-късно стана ясно, че името на мъжа, застрелял брат си, е Илия Йорданов. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев" в центъра на града.

В жилището живеели Петко със съпругата си и 22- годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота.

Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име.

Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го, че е манипулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си.

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед.