Мъж с психични отклонения застреля опонент в село Манастирище, община Хайредин, потвърдиха за Dir.bg от полицията. Сигналът е подаден около 14,00 часа.

45-годишният стрелец е Валентин Б. Той имал стари сметки за уреждане с жертвата - Калин Р. на 34 години, който преди година заедно с тумба роми пребил стрелеца.

Простреляният е закаран в болница, където е починал. Стрелецът е задържан към 17, 00 часа. Той се бе барикадирал в дома си, където бе и майка му, но вече се е предал на полицията, съобщи кметът на селото Атанас Атанасов.

По думите на кмета, стрелецът е страдал от шизофрения.

Явно извършителят е дебнал жертвата си, защото го е застрелял от засада - на пътя, докато Калин карал колата си. Засега липсва информация за вида на оръжието. Предполага се, че е незаконно притежавано.

Валентин Б. е с психични проблеми, лежал е в специализирано заведение, но е бил освободен. Напоследък е станал агресивен, а днес вече се е проявил фатално.

В селото гъмжи от полиция, а районът е отцепен. Кървавата случка е станала на шосето за кариерата, където още се намира колата и убитият шофьор.

Това е поредният тежък инцидент през последните дни във Врачанско. Във вторник следобед млада жена издъхна, а синът й беше тежко ранен.

Очаква се брифинг на министъра на вътрешните работи и представители на прокуратурата в 18,00 часа.