Мъж нападна полицай след пътно транспортно произшествие. Инцидентът е станал в Дупница по време на абитуриентските балове. Полицаят е със средна телесна повреда. Задържаният - Иван Иванов обаче твърди, че е бил арестуван неправомерно и е бит от униформените служители, съобщи БНТ.

Инцидентът става в петък около 19:00 часа на кръстовището между улиците "Ивайло" и "Орлинска" в Дупница. Полицаите съпровождали колона от автомобили на абитуриенти, когато две от колите се ударили. Полицаите оформяли документите за произшествието, когато дошъл Иван Иванов - баща на водача, предизвикал катастрофата.

Започна да се държи агресивно. Влезе във физическа саморазправа, изви ми пръста на дясната ръка. Изпитах силна болка, скъса ми и част от униформеното облекло. С колегата заедно двамата успяхме да му сложим белезници, след което беше заведен в Районното управление за изясняване на случая, разказа полицаят Ивайло Миладинов.

Задържаният обаче твърди друго - от по-малкия си син разбрал за инцидента и веднага отишъл да провери какво се е случило.

Видях една Х6-ца отпред, викам: "Сигурно са набили сина ми". Викам "кво става, началник?". "Къв си ти, бе" - вика полицаят. Тва е сина ми, искам да питам какво става. "Къв си ти, бе? В пререкания ли влизаш?", "Не, не влизам". Белезниците и от тука като ме качиха в колата не ме откараха в управлението - въртяха из града и през цялото време ме биха. През цялото време ме биха, не мога да дишам, всичко ме боли тука, разказа Иван Иванов.

Той все още няма медицинско, което да потвърди думите му. От полицията пък категорично отричат да е имало насилие срещу него.

Изобщо не сме го предизвиквали по никакъв начин, каза полицаят Ивайло Миладинов.

Комисар Васил Паргов, началник отдел "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР-Кюстендил заяви, че колегите са действали напълно адекватно. Те са предприели всички действия за собствената безопасност и за обуздаване на това лице.

Иванов не е тестван за алкохол в полицията. Признава, че е пил около 100 грама, но е бил напълно адекватен. Категоричен е, че ще търси правата си, дори ще информира премиера Бойко Борисов за случая. А полицаите признават, че случаите на агресия срещу тях не са рядкост.

Отказват да изпълняват нашите разпореждания, унижават ни опитват се да се саморазправят с нас физически най-вече, каза Ивайло Миладинов.

Затова от Районното управление в Дупница ще предприемат най-строги законови мерки. На Иван Иванов е съставен акт по Закона за МВР. По случая е образувано и досъдебно производство.