Побой над 43-годишен мъж пред дискотека в Лом. Това се е случило на 16 октомври през нощта, когато той е бил нападнат и бит от няколко души. Пострадалият не е подал сигнал в полицията, защото не се чувствал толкова зле. Бил е прегледан в местната болница и освободен за домашно лечение, съобщи Нова телевизия.

Дни по-късно състоянието на пострадалия се влошило и постъпил в болница с тежки кръвоизливи в мозъка. От 24 октомври той е в кома и в критично състояние. Мъжът е от Варна, а негови близки излизат на протест, за да настояват за справедливо наказание за нападателите.

"Имало е спречкване в дискотеката, където нашият приятел се е спречкал с група мъже. Петима са го нападнали и са му нанесли фатални наранявания. Нашият приятел е в кома, на командно дишане и в критично състояние. Имаме информация, че виновният е освободен от ареста и че е един от главните хора, които се занимават с купуване на гласове по време на вот. Вероятно ще има някаква протекция и всичко ще отшуми", смята приятелят на пострадалия Стоян Павлов.

Близките на нападнатия го определят като спокоен човек и не вярват, че той е провокирал конфликта. Обясниха, че не бил криминално проявен. За побоя негов приятел посочи: "Според мен става въпрос за организирана престъпна група, която явно използва някакви протекции, тъй като охраната ни дискотеката не е повикала полиция. Криминално проявени са въпросните господа", добави той.

От болницата дадоха информация за състоянието на 43-годишния мъж: "При нас постъпи в неадекватно състояние, с гърчова симптоматика, психомоторно възбуден, което наложи интубация на пациента и започване на лечение", обясни д-р Чавдар Антонов - началник на ОАИЛ "Свети Николай Чудотворец" в Лом.

"Пред заведение в Лом е възникнал инцидент. Вероятно повлиян от употребата на алкохол. Пострадалият е бил ударен и е прегледан в МБАЛ - Лом, където не е установено да има сериозни наранявания, които да налагат приемането му за лечение. В последващите дни, прибирайки се вкъщи, състоянието му се е влошило. Данните показват, че той е отказвал да потърси лекарска помощ. Майка му, забелязвайки, че състоянието му се влошава, са успели да го закарат на преглед. Там е установено, че състоянието му налага незабавно приемане в болница", коментира Емил Овчаров от Районната прокуратура в Монтана.

Събраните доказателства по делото към момента сочат съпричастност на едно лице, което е привлечено в качеството си на обвиняем на 28 октомври. Същият се е признал за виновен, дал е обяснения за случилото се. Взета му е мярка за неотклонение "подписка", както и му е наложена забрана за напускане на страната. Той е осъждан. "От деня на побоя до усложняване на състоянието привлеченият като обвиняем е бил извън България. След като разбрал, че е обявен за издирване се е завърнал доброволно. Това не е наложило по-тежка мярка", добави Овчаров.