Родителите на 18-годишня младеж, намушкан с нож в столичен тролей, заявиха, че нападателят му е бил част от схема за крадене на пари. Борислав беше нападнат от млад мъж, след като направил забележка на група деца от ромски произход да не цапат.

"Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен сок седалките зад шофьора, за да може никой да не сяда там. После му спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има", разказа майката на пострадалото 18-годишно момче пред Нова телевизия.

"Разбрах, че нещо се е влошил и че е имало втора операция, но е възможно и да става дума за объркване на имената. Вчера му стана лошо и го включиха на системи", допълни тя.

Борислав е прободен с швейцарско ножче и има късмет, че острието не стига до сърцето му. Заради инцидента обаче няма да може да вземе и матурите си, както и да кандидатства в НСА.

"При вземане на въздух усещам страшни болки. Казаха, че е на 2 см от сърцето, дробът е само прободен, не е пробит. Така че засега, предполага се, че няма никаква опасност. Обаче страшно много боли", разказа самият Борислав пред bTV.

направил забележка на децата да не цапат в тролея, но последвали обиди и сблъсък с мъжа, който ги придружавал.

"Дойде при мен, започна да ме блъска, след това аз го бутнах назад. След това тръгнах да се обръщам, да не направи нещо и на моята приятелка. Първия път се опита да ме набоде, аз се предпазих, но втория път не можах и ми заби ножа. След това си свалих дрехите, излязох и легнах на земята. Започнах да си притискам силно раната, след това ми причерня. Затворих си очите и чувах само гласове отстрани", допълни младежът.

Борислав е категоричен, че нападателят трябва да понесе своята отговорност, но каквото и наказание да му дадат, той няма да изпита болката, която той самият е изпитал.

Приятелката му, която е била с него и припаднала, пък каза, че страшно много се е изплашила.