Нощна акция е проведена в петък и събота из заведенията по морето. Инспекцията бе осъществена от служители на "Криминална полиция", колегите им от "Икономическа полиция" и екипи на районни управления във Варна, съобщиха от местната областна дирекция на МВР във Варна. Целта на операцията е била установяване на малолетни и непълнолетни лица - без придружител, след 22 часа, установяване на лица разпространяващи наркотични вещества, водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или наркотици, както и проверка за продажба на акцизни стоки без бандерол.

При проведената специализирана полицейска операция във Варна - на Морска гара и крайбрежните заведения в кв. Аспарухово, са били проверени: седем питейни заведения; 236 превозни средства и 509 лица. Установени 51 нарушители - съставени са 36 акта и 15 фиша. По време на двудневната инспекция са тествани, за алкохол и наркотични вещества, 67 водача. От тях с положителна проба са се оказали - 9 за алкохол и 11 след употреба на различни видове наркотици. В Първо РУ за срок до денонощие са задържани петима граждани, у които бе открито различно по грамаж и вид наркотично вещество. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Проверките, за установяване на нарушения по крайморските заведения, ще продължат през целия летен сезон, съобщават от МВР-Варна.