След като някой е арестуван, това означава, че има достатъчно данни за извършено престъпление. Подробности няма да разгласявам, защото и в момента се провеждат процесуално-следствени действия под надзора на специализираната прокуратура. Това обяви в Кърджали министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод ареста на семейство Баневи във Франция.

"Когато работим, ние не работим срещу семейства или срещу конкретни лица. Ние работим по извършено престъпление и стигаме до извършителя", каза още Маринов. Министърът поясни, че от прокуратурата са водещи в разследването и нямал право той да дава данни по случая.

Според Младен Маринов арестуваните ще бъдат доведени в България, когато реши френският съд, след като бъдат представени всички документи от българска страна по механизма за международна правна помощ.

Към момента обсъждам няколко кандидатури за главен секретар на МВР, каза още министърът на вътрешните работи. Единственото което той каза още, че става въпрос за хора, които отговарят на изискванията да заемат длъжността и са добри професионалисти.

В Кърджали Младен Маринов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ген. Никола Николов откриха паметник на полицаи и огнеборци, загинали при изпълнение на служебните си задължения.