Крадци успяха да източат резервоарите на ТИР с полска регистрация, като констатираната липса е на 700 литра дизелово гориво. Кражбата е извършена, докато шофьорът почивал на отбивка по главния път Е-79 край монтанското село Смоляновци, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По данни на шофьора - 55-годишен полски гражданин - горивото е източено между полунощ и 4 часа на 10 февруари, докато той спял в кабината. Когато решил да тръгне, мъжът разбрал, че няма гориво и подал сигнал в полицията. На място е направен оглед и е образувано досъдебно производство.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че кражбата е поредната в Монтанско, която става по пътя на товарните камиони към моста при Видин-Калафат. В края на 2023 и началото на 2024 г. край селата Винище и Смоляновци станаха няколко подобни кражби, при всяка от които бяха източени от 500 до 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранна регистрация. На два пъти бяха залавяни групи крадци, от които бяха иззети туби с източено от тировете гориво. В единия случай беше иззет и техен автомобил. Въпреки това кражбите не спират, но в последния месец честотота им намалява.