Крадец обра цветарски магазин в центъра на София дни, след като собствениците му обявиха, че подаряват всичките си цветя на случайни минувачи, за да направят живота им по-цветен по време на кризата, съобщава Нова тв.

"Случило се е около 7 часа сутринта, като на камерите се вижда, че навън минават и хора. Някой е решил, че едни 100лв. могат да решат финансовите му проблеми. Аз категорично смятам, че това не е начинът", казва собственикът на магазина Мариян Генов.

Вместо да изхвърля останалите от бутика цветя, той и колегите му решават да ги дават на минувачите пред магазина.

"Идеята ми се породи от това, че бих искал да предам на хората усещането, което има у нас - да бъдем сред цветята всеки ден. Хубаво е да избягаме, макар и за кратко, от сивото ежедневие. Нека го направим цветно. Смятам, че човек трябва да помага, когато това е по силите му. Няма да спра да правя добро и да се стремя да радвам хората", казва Мариян Генов.

"Не обвинявам крадеца, защото явно се намира в безизходица. Не съм търсил и полиция, защото не изпитвам нужда от допълнителна негативна енергия. Тези ситуации ме карат да вярвам повече в нещата, които правя", завършва той.