Жена от Костинброд и синът ѝ са задържани във връзка с тежко криминално деяние, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Оттам допълват, че в Районното управление в Костинброд е постъпила информация, че българска гражданка е заявила пред властите на Република Сърбия, че предишният ден е ударила с метална тръба по главата мъж от Костинброд.

На адреса веднага били изпратени полицейски служители и екип на "Спешна помощ", които са установили на пода в апартамента мъж в безпомощно състояние, със следи от насилие по тялото.

След констатиране на смъртта му е извършен оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство, пише БТА.

Жената, която признала за деянието, и нейният син, са задържани от сръбските власти, а след задочното им привличане като обвиняеми, арестът им е удължен за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура, посочват още ОД на МВР.

При друг случай към наказателна отговорност е привлечен криминално проявен и осъждан жител на годечкото село Смолча. След приключване на работата по досъдебното производство мъжът е обвинен за това, че чрез нанасяне на удари с ръце и стол е причинил на жена от Костинброд средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на пръста ѝ на едната ръка - престъпление по чл. 129, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".