Инцидент с нелегални мигранти е станал на кръговото в софийския квартал "Драгалевци", на Околовръстното шосе в София. 

По информация на bTV автомобил с бежанци е блъснал такси при гонка с полицията около 5,30 часа.

Тя е започнала на АМ "Тракия" около тунела Траянови врата, когато е даден знак за спиране на шофьора на автомобила, но той не се е подчинил. Последвали заградителни действия в опит да бъде заловен. След това се ударил в такси на Околовръстен път и бул. "Черни връх". 

На място има шест полицейски коли и линейки.

Зад волана му бил 18-годишен без книжка. Той е задържан. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви пред bTV, че шофьорът е криминално проявен. В автомобила са установени 17 чужди граждани без документи за самоличност. По техни данни са от Афганистан. Двама са настанени в "Пирогов", двама във ВМА и двама в ИСУЛ с леки наранявания. Министърът на вътрешните работи заяви, че шофьорът на таксито не е пострадал, а в болница с леки наранявания остават четирима от мигрантите.  От Бърза помощ заявиха, че мигрантите са с различни травми на крайниците, обезводнени и изтощени са.

Снимка: Нова телевизия, скрийншот

 Пробите за алкохол и дрога на шофьора са отрицателни. Трафикът в района е затруднен.

"Мигрантският натиск е изключително сериозен през последните месеци. Имаме 156 000 опита за преминаване на българската граница, но мерките които предприехме - изцяло охрана на подхода на границата, вече дават резултати", каза още министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той посочи също така, че процентът на българите, които се занимават с каналджийство, съществено е намалял. За сметка на това МВР регистрира граждани от Румъния, Украйна и Молдова, който се опитват да транспортират мигранти през България.