Гранични полицаи и митнически служители иззеха над 100 000 къса цигари, укрити в перални машини, на ГКПП "Крушари-Добромир, съобщиха от МВР.

Голямото количество тютюневи изделия са били превозвани с два товарни микробуса. На 13 декември двете превозни средства с българска регистрация пристигнали на граничния пункт в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите били натоварени с общо 6 употребявани перални машини.

В хода на предприетия контрол в микробусите граничните полицаи установили късовете цигари и уведомили митническите служители за отношение по компетентност.

Снимка: МВР

Иззети са общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от превозваните перални машини. Тютюневите изделия от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници, придружавали в микробусите всеки шофьор. Срещу нарушителите, български граждани, са образувани административно-наказателни производства.

Работата по случая продължава.