Полиция влезе в дома на холандеца, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи NOVA.

Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат Валиумният изнасилвач, вероятно ще бъде задържан отново. Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди, че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. По информация на bTV тя е унгарка, която дошла при него в България. В жилището си той я почерпил с алкохол, в който имало упойващо вещество, и след като се събудила, тя открила наранявания по тялото си. Очаква се срещу чужденеца да бъде повдигнато второ обвинение.

Днес около 12.00 ч. автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки пристигнаха пред кооперацията в столичния квартал "Зона Б-5", в която Стелингверф е задържан под домашен арест. Последва обиск на жилището, което той обитава, след което бе отведен в полицията. По-късно обаче беше върнат в жилището.

Нидерландският гражданин беше арестуван в София на 26 декември 2019 г. след брутално изнасилване на 32-годишна жена, майка на три деца. Жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. На 3 януари обаче Софийският градски съд промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. Районната прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска България до приключване на делото.

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен.

Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента, който е отдаден под наем.

Разказа също, че холандецът до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се заедно, винаги поздравявали и изглеждали щастливи. Наскоро бил за два месеца в Германия.