Жена мами служители на заведения в центъра на Пловдив по схемата "Може ли да ми развалите едни пари". Измамницата е на видима възраст около 50 години, с добър външен вид и обикаля предимно малки търговски обекти като квартални магазини, сергии и павилиони за закуски, съобщи Нова телевизия.

Преди дни непознатата се насочва към кафене на един от оживените булеварди. Влизайки, тя се насочва към барманката и иска да й развали пари, защото нямала да върне на клиент. Нарича я "колежке", което заблуждава барманката, че е от съседно заведение. Тя започва да брои пари, а измамницата моли за торбичка и най-нагло слага парите в нея, след което бързо си тръгва от кафенето и хуква по улицата.

От заведението уточниха, че става дума за 100 лева.

От полицията уточниха, че при тях са постъпили няколко сигнала от потърпевши търговци. В момента се извършва проверка. Записите от камерите са иззети и жената се издирва.

Търговците обаче разпространиха кадрите в социалните мрежи, за да предупредят колегите си да бъдат изключително внимателни, когато въпросната жена влезе в техните търговски обекти.