83-годишната жена, която бе намушкана няколко пъти с нож от внучката си в Меричлери, почина в болница в Пловдив. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

Жената бе открита в безпомощно състояние в дома ѝ на 24 август вечерта. Словесен конфликт между нея и внучката ѝ преминал във физическа саморазправа, като 17-годишното момиче с инициали Е. К. нанесло няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала според обвинението. След преглед от парамедици пострадалата бе отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

Преди два дни Окръжният съд в Хасково взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 17-годишна девойка. Едно от основанията за определението бе наличието на негативни характеристични данни по отношение на Е.К. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, смята прокуратурата.

Предстои аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, уточниха за БТА от държавното обвинение. Едва след това ще се преценява евентуалната преквалификация на сегашното обвинение "опит за умишлено убийство" в "умишлено убийство".