42-годишната майка на три деца Виктория Велинова, която в последните дни на 2021 г. бе пребита жестоко от приятеля си в Божурище, е изгубила битката за живот на 4 февруари. Това стана ясно от публикация на дъщеря й Светослава в социалните мрежи. 

Жената бе настанена в "Пирогов" на 28 декември със счупено ребро и множество травми на главата. Въпреки усилията на лекарите Виктория получи инсулт, оток на мозъка и след едномесечна кома е издъхнала.

Виктория Велинова и 31-годишният й приятел Мариян живеели заедно от около година. По думите на близките й, двамата често се карали, а мъжът ставал агресивен.

"Нямам и до днес информация за какво са се карали, но по принцип всичките скандали караници са били от негова страна, от ревност. Той я ревнуваше дори някой "Здравей" да й каже. Ревнуваше я от всичко и от всеки", разказа преди месец Светослава Божилова.

По случая още в края на декември бе образувано досъдебно производство. От Софийска окръжна прокуратура съобщиха тогава, че 31-годишният мъж е с чисто съдебно минало и до момента не са получавали сигнали срещу него от страна на жертвата. Децата на Виктория пък обясниха, че майка им не е подавала жалби от страх.