Полската туристка, която изчезна в края на юни от хотел в Поморие, е намерена обесена, съобщиха от полицията.

Тялото е открито при поредно претърсване на гористи местности в района на Поморие, осъществено от служители на Районно управление - Поморие и служители от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, с цел откриването на следи от изчезналата 41-годишна полска туристка.

На 21 юли сутринта в местността Крутирия между хотелите "Блу Бей Палас" и "Галерия" е открито тялото на жената, която се е обесила. Трупът е в напреднал стадий на разлагане, но описанието му и връхните дрехи отговарят на данните за издирваната полска туристка.

Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар, като по първоначални данни няма следи от насилствена смърт.

По-рано днес стана ясно, че силно разложен труп на жена е бил открит в събота сутринта в горичка край Поморие, тялото е висяло на дърво, съобщиха от полицията, цитирани от "24 часа".

Изясни се, че е на издирваната 41годишна полякиня Александра Фулара, изчезнала на 30 юни от поморийски хотел.

Тялото е откарано за аутопсия в катедра Съдебна медицина към УМБАЛ Бургас, която е потвърдила, че няма следи от насилие.

Униформени се натъкнали на обесената жена на място, отдалечено на около 500 метра от хотела, от който полякинята изчезна. Въпреки че издирваната полякиня имала голяма татуировка на рамото, тялото било толкова разложено, че тя не се виждала, разкриха осведомени. Откритата жена обаче била с дрехи, които отговаряли на тези, които носела изчезналата полякиня. Предстои разпознаване, казаха от полицията.

Все още не е ясно защо 41-годишната треньорка по карате е решила да сложи край на живота си по този ужасяващ начин.

Тя пристигнала на почивка в България на 26 юни, заедно със съпруга си и двете им деца - момче на 15 г. и 8-годишно момиченце. На 30 юни около 17 ч. казала на мъжа си, че ще излезе да се разходи. Била облечена с рокля и джапанки. Нито една от камерите на хотела и съседния почивен комплекс обаче не е засякъл излизането на полякинята, затова криминалисти предположиха, че тя може да е скочила от терасата на хотелската стая, която е на 1-я етаж. 

По време на издирването полиция провери десетки квартири и хотели в Поморие, а съпругът на Александра - Бартоломей Фулара бе извикан за повторен разпит в България.