Отрицателни са тестовете за алкохол и наркотици на 41-годишния водач, който вчера вдигна полицията накрак след зрелищна гонка в Кюстендилско. При опит да спрат автомобила, движещ се с висока скорост, пострадаха двама полицаи.

Полицаите бяха прегледани още снощи в Кюстендилската болница и освободени за домашно лечение. Те са с наранявания, но в добро общо състояние, съобщиха за БНТ от болницата.

Екшънът се разигра в късния следобеден вчера между кюстендилските село Нови чифлик и Багренци. След изключително рисково шофиране и при опит да избяга на полицейските патрули, водачът е преминал с висока скорост през поставените заграждения и шипове, ударил е служебния автомобил, в който са били двамата полицаи, а след това се е ударил в крайпътно дърво. Той е задържан с полицейска заповед, а за случая е образувано досъдебно производство.

Същият водач вчера по време на международното състезание по колоездене в Разлог е създал опасност от инцидент, навлизайки в зоната на колоездачите и не се е подчинил на подадените от полицията сигнали да спре автомобила.

Предстои днес районната прокуратура в Кюстендил да внесе искане за постоянно задържане под стража на 41-годишния водач.