Гонка като по филмите в Кюстендилско: 41-годишен шофьор опита да избяга от полицията, премина през заграждение с шипове, рани двама униформени и накрая се блъсна в дърво, съобщи БНТ.

Водачът се е движел от Банско по главен път Е-79 в посока Кюстендил. Шофирал е рисково и не се е подчинил на подадените полицейски сигнали за спиране и проверка, заради което започва гонка. Полицаи от областните дирекции в Благоевград и Кюстендил са взели решение да изградят контролно-пропусквателни пунктове.

Водачът обаче преминава през загражденията и шиповете с твърде висока скорост, удря патрулен автомобил, след което се забива в крайпътно дърво.

Катастрофата е станала между кюстендилските села Нови чифлик и Багренци. 41-годишният водач е изведен от автомобила и е задържан. Предстои да му бъдат направени медицински преглед и изследвания в кюстендилската болница.

Двамата полицаи, които са били в служебния автомобил, са прегледани. Единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, а другият е със счупен пръст на дясната ръка. Започнато е досъдебно производство по случая. Уведомена е прокуратурата.