Голямо количество от веществото "антикор" е открито в петролна база с отнет лиценз в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

При проверка в петролната база е установено, че натоварена автоцистерна напуска границите на базата. Цистерната е спряна, а от водачът - 39-годишен гръцки гражданин, са изискани придружаващи товара документи. При прегледа им става ясно, че цистерната превозва около 30 000 литра течно вещество "антикор". В различни стационарни цистерни в базата е установено наличието на смес от няколко течни съставки, която чрез инсталация е натоварена на проверената автоцистерна.

Снимка: МВР

В операцията са участвали служители на Областните дирекции на МВР в Благоевград и Кюстендил, съвместно с представители на Агенция "Митници", се посочва още в съобщението.

Шофьорът и още две лица, установени на място, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратора - Разлог, допълват от пресцентъра на полицията в Благоегврад.