Столичната полиция задържан извършител на автокражба след гонка и катастрофа. 32-годишният мъж е стар познайник на органите на реда с над 70 криминалистични регистрации, съобщават оттам.

Малко след 20 часа вчера в Столичната полиция било съобщено за противозаконно отнет лек автомобил. Собственикът на превозното средство го оставил за кратко с ключ на таблото пред магазин за хранителни стоки в квартал "Христо Ботев". Докато пазарува в търговския обект, той вижда как неизвестен мъж задига колата му.

Незабавно били предприети съвместни заградителни действия от служители на Първо РУ и отдел Специализирани полицейски сили на СДВР. Действията на полицаите били подпомогнати и от сили на ГДЖСОБТ. Минути по-късно извършителят на автокражбата бил локализиран, но отказал да се подчини на полицейските разпореждания и впоследствие катастрофирал пътен инцидент на бул. "Цариградско шосе". При последвалия опит за бягство той бил спрян и задържан на кръстовището на улиците "Слатинска" и "Гео Милев".

Оказало се, че зад волана е 32-годишен мъж, известен на органите на реда, с над 70 криминалистични регистрации и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.