Шофьор на автобус, който е трябвало да превозва деца на екскурзия, е бил задържан с положителна проба за алкохол, съобщиха от полицията в Сливен.

Около 8.30 ч. тази сутрин полицейски служители са изчаквали на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен пристигането на автобуси, които е трябвало да превозят деца на екскурзия в страната. Водачите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол. Пробата на 62-годишният водач на единия автобус е показала положителен резултат над допустимото /над 0,5 промила/. Спрямо него е взето отношение по Закона за движение по пътищата, като му е отнето свидетелството за управление и му е съставен акт за административно нарушение. Издаден му е талон за медицинско свидетелство.

Водачът е подменен с друг от организаторите, който също е изпробван, като пробата е дала отрицателен резултат.

В ОДМВР-Сливен се осъществява координация и взаимодействие с училищните ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” във връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година.

В тази връзка се извършват проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните средства, с които ще се извършва транспорт на децата.

При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки.