Двама мъже - на 23 и 31 години, са били задържани при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена на 13 април в ж.к. "Манастирски ливади". Служители на сектор "Наркотици" при СДВР спрели за проверка лек автомобил "Ауди". В колата пътували двама криминално проявени мъже - на 31 и 23 години.

При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилище, обитавано от по-възрастния задържан. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и др. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 г кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство. Събраните материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. На двамата са повдигнати обвинения, като съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" само на 31-годишния мъж. 

Разследването по случая продължава.