Задържан е мъж, управлявал моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества, държащ в автомобила си огнестрелно оръжие без разрешително и няколко вида наркотични вещества.

Той е установен в Попово при специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева, цитирана от БТА.

Вчера около 5:41 ч. в Попово е бил спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес Е 200", собственост и управляван от 29-годишен правоспособен водач от града. Установено е, че той управлява след употреба на наркотичните вещества метамфетамин, амфетамин и канабис. Отказал е кръвна проба за химическо изследване.

При претърсване в колата са открити огнестрелно оръжие и боеприпаси, които водачът е държал без разрешително за това. Иззети са газов револвер Blow magnum, преработен за стрелба с огнестрелни боеприпаси, и 29 патрона за газово оръжие, преработени в огнестрелни.

Установено е още, че мъжът държи в автомобила си и няколко вида наркотични вещества.

Оръжието, боеприпасите и наркотиците са иззети по надлежния ред.

От дирекцията допълниха, че мъжът е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол.

Задържан е в Районното управление в Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Започнати са три бързи полицейски производства. Работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата.