20-годишна шуменка е установена да шофира след употреба на кокаин, канабис и амфетамин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Около 2.50 ч. днес патрул на "Пътна полиция" спрял за проверка лек автомобил "Ауди А5" с варненска регистрация на бул." Ришки проход". Зад волана била младата шуменка. С нея пътувал и 21-годишен младеж.

Водачката била тествана за алкохол и наркотици, като тестът за дрога дал положителен резултат за кокаин, канабис и метамфетамин. Тя е отказала да даде кръвна проба за анализ.

При претърсване в автомобила е намерен полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената - амфетамин. В обитавано от нея жилище са намерени още три пликчета с бяло прахообразно вещество. Те са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, жената - за управление след употреба на наркотични вещества, а 21-годишният мъж - за държане на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.