Хванаха 10-годишно дете зад волана на учебен автомобил. Клипът е заснет вчера на възлов булевард във Враца, предава bTV.

На видеото се вижда как момче е зад волана, а до него стои възрастен мъж. Според автора на клипа подобно поведение е предпоставка за пътно-транспортно произшествие.

По думите му автомобилът е криволичел леко. Очевидецът дори е подал сигнал на 112, но реакция от органите не е последвала.

Днес полицията състави акт на инструктора, който се оказа дядо на неправоспособния водач. Бяха свалени и номерата на автомобила.

Красимир Начев обаче не смята, че е нарушил закона. Според него в почивния ден трафикът е бил изключително слаб, а той е контролирал изцяло ситуацията в качеството на преподавател.

Пак казвам, аз му държа волана с едната ръка, автомобилът не е частен, а е учебен, лицензиран, с дубъл педали, в който аз държа през цялото време волана и контролирам през цялото време автомобила. Движим се на първа и втора предавка, това беше около 500-600 метра. Някакъв възмутен, бдителен гражданин се обадил и аз трябва сега, без вина виновен, да давам обяснение", обяснява автоинструкторът Красимир Начев.