Количеството заловен хероин по време на петъчната спецакция срещу наркотрафика на "Капитан Андреево" може да стигне 700-800 кг. Това прогнозира Бойко Борисов в изказване от Ню Йорк. Ударът с дрогата стана известен на цял свят, след като българският премиер го оповести от трибуната по време на речта си пред участниците в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН.

Малко след заключителната си изява на международното събитие Борисов добави още информация пред журналисти: "Мисля, че над 700-800 кг хероин ще излезе, когато го измерят целия. Последното премерване беше 380 кг на първия камион, така че искам да ги похваля не само за боя по корупция, по олигарсите, по организираната престъпност, по тези вчера особено, които задържаха - молдовците, които идват в България да работят, защото банкоматите са ни пълни."

Хероинът беше открит в два ирански камиона, пътуващи от Турция през България за Австрия. Източници на Dir.bg вече съобщиха, че дрогата е с много висока чистота и измереното количество от нея, скрито само в първия камион, към 19 ч. в петък е било точно 347 кг.