Объркан адрес от служителка на тел.112 вдигна на крак полицията в два града - Стара Загора и Горна Оряховица - след подаден сигнал за поставено взривно устройство. 

Пред Dir.bg секретарят на местната администрация в града на липите Делян Иванов обясни, че днес в 12.10 часа мъжки глас се обадил на спешния телефон и заявил, че има поставена бомба в сградата на Община Горна Оряховица. 

Тъй като мъжът говорел доста неразбираемо, а обаждането било от района на Стара Загора, служителката на тел. 112 сметнала, че заплахата касае местната община. Само за 10 минути са евакуирани 400 служители на общинската администрация, районът е отцепен, а полицаи са претърсили цялата сграда. 

Взривно устройство не било открито и работата на общината била подновена.

Снимка: Община Стара Загора

Междувременно обаче записът е прослушан отново и е установено, че има объркване. Така час по-късно - около 13.15 часа - полицията във Велико Търново е информирана за отправената бомбена заплаха към Община Горна Оряховица.

Образувано е досъдебно производство и местната администрация в железничарския град също е евакуирана. Час по-късно проверката установява, че взривно устройство няма.

Снимка: Facebook/Добромир Добрев

Сигналът обаче предизвика гнева на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

"Днес някой се опита да се забавлява на гърба на служителите в Община Горна Оряховица и на гражданите, които имат нужда от техните услуги. Заради сигнал за поставена бомба, работата на администрацията бе прекъсната за повече от час. Служителите и гражданите бяха евакуирани, а няколко служби се заеха с огледа на сградата. Нищо притеснително не беше открито и Общината отново възобнови своята работа, но все пак остава неприятното усещане, че някой се гаври с хората. Благодаря на всички екипи, които бяха ангажирани с обследването и охраната на сградата. Както и на колегите, които запазиха хладнокръвие и продължиха работата си, независимо от стреса", написа той в профила си във Фейсбук.