Няма данни за насилствена смърт - това показва тройната аутопсия, направена на тялото на издирвания доскоро Емил Боев, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници.

Причината за смъртта обаче още не известна, нужно е да бъдат направени изследвания, за да бъде установено как е починал 25-годишният мъж.

Малко по-рано на брифинг на Окръжната прокуратура в Перник и Областната дирекция на МВР съобщиха, че близките на Емил са били уведомени за намирането на тялото му, както и след това са го разпознали. Още тогава от прокуратурата отбелязаха, че при първия оглед е нямало следи от насилствена смърт.

Въпреки това ще бъде направен и ДНК тест, който категорично да потвърди дали откритото тяло е на Емил Боев.

25-годишният софиянец изчезна на 28 януари по време на фестивала "Сурва" в миньорския град. Последното съобщение от телефона на младия мъж гласяло: "Къде си" - и е било изпратено до негов приятел около 4 часа сутринта. Видеозаписи от охранителни камери пък разкриха, че Боев е бил във видимо нетрезво състояние.

62 дни стотици доброволци и полицаи го издирваха, но без резултат. Майката Иванка Стоянова дори призова, ако синът й е отвлечен, да бъде върнат, затова семейството обяви и парична награда от 100 000 лева.

Малко по-рано беше съобщено и че в дрехите на откритото тяло е намерена и личната карта на Емил.