Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса, който беше убит показно снощи в столичния кв. "Горна баня", е служител на ГДБОП. Това потвърди пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той уточни, че Гергана Божанова, която в момента е в отпуск по майчинство, е била уволнявана един път от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", но е обжалвала отстраняването си в съда и магистратите са отсъдили в нейна полза, след което е била възстановена на работа. В момента Божанова е в майчинство.

50-годишният Мартин Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами и срещу когото има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе застрелян снощи около 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, изграден на мястото на бившите дипломатически тенискортове в Горна баня. По информация на очевидци, Нотариуса е убит пред очите на съпругата си и двете им деца - едното на 4 г., а другото - пеленаче.

Главният секретар на МВР съобщи, че днес предстои втори оглед на мястото на покушението. За момента е ясно, че със сигурност Божанов е станал жертва на стрелба с огнестрелно оръжие. Какъв тип е то и от какъв калибър, тепърва ще се уточнява, добади Коцев.

Днес разследващите ще се опитат да установят и къде точно е бил позициониран стрелеца - в или извън комплекса, в който се е намирала жертвата. 

"Открити са доказателства, относими към производството. Установени са ценни свидетели. Има предположения за мястото, откъдето е произведена стрелбата. То ще бъде огледано, за да се установи посоката на оттегляне и мястото. Близо е до комплекса и ще се установи къде е бил позициониран стрелецът. Касае се за стрелба с огнестрелно оръжие, по свидетелски показания - 2 или 3 изстрела", посочи Живко Коцев.

Той допълни и че тепърва разследващите ще проверяват миналото на жертвата и в какви скандали е бил замесен.

"Трябва да съберем достатъчно информация, която да се анализира, и едва тогава да уточним конструкцията на версиите", уточни главният секретар на МВР.