Името на 35-годишния Георги Семерджиев, който причини жестоката катастрофа с две жертви в София, фигурира в оперативни полицейски разработки. Информацията разпространи БНТ, като според източници на телевизията бившият футболист е засечен да отговаря за доставката и разпространението на наркотици (основно кокаин) в нощните заведения на Студентски град.

По-рано днес началникът на столичната Пътна полиция комисар Тенчо Тенев определи Семерджиев  като "системен наркоман". 

"Свидетелството за управление сме му го отнели за изтичане над 80 контролни точки. И през 2014 и през 2016 г. сме му образували досъдебни производства за това, че шофира без книжка. Защо не е осъден? От 2011 до 2013 г. той три пъти е залавян и не е обвинен. Миналата седмица го залавят колеги от столично управление, пак заради употреба на наркотици, отнели сме му и швейцарското свидетелство за управление, което имаше. Но той слага фалшиви номера на автомобила и пак се движи по улиците", заяви на изслушване пред Столичния общински съвет Тенчо Тенев.

Той изреди още редица нарушения на пътя, извършени от бившия футболист, при които столичната Пътна полиция е взела отношение. Комисар Тенев подчерта, че подчинените му са си свършили работата, но Семерджиев така и не е осъден за провиненията му на пътя.

"Ние сме административно наказващ орган. По-големите институции - прокуратура и съд, трябва да вземат решение дали този човек трябва да бъде съден. Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта", допълни Тенев.