При акцията на ГДБОП срещу лихвари във видинския квартал "Нов път" тази сутрин е сгрешен адресът на един от претърсваните имоти и е разбита врата на друга къща, твърдят съседи. От МВР казаха, че не могат да дадат каквато и да е информация за акцията, докато тя не приключи.

Разбита е входната врата на къща, която е в съседство на един от претърсваните имоти. Къщата е празна, семейството е в Германия, обясни Славка Иванова, която е леля на собственика и живее в съседен имот.

"Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са - това е по погрешка", разказа Славка Иванова пред bTV. 

Сега тя се пита кой ще оправи тази врата. Жената чака племенника си да се върне от Германия и казва, че ще подадат жалба заради случая.

"Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да я оставим - вътре има обзавеждане и всичко", споделя жената.

Акцията във видинския квартал "Нов път" е срещу престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Претърсени са три адреса. Има задържани.

Нахлуването на ГДБОП в жилище погрешка не е за първи път. През 2020 година, около 6 часа сутринта при акцията в София срещу престъпна група за рекет и имотни измами антимафиоти нахлуха в апартамент на първия етаж в квартал "Левски". Но вместо да открият наркотици, попадат на младо семейство с бебе.

Пострадалият баща тогава разказа, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, ритали и съпругата му. Едва след това попитали дали се казва Станислав, а той отговорил отрицателно. След като разбрали за грешката,  изчезнали за секунди. По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била в навигацията.