Детето било в неизвестност от вчера следобяд. Гръцките власти обявили тревога по специалната система за известяване за изчезнали деца, предаде bTV.
По данни на гръцки информационен сайт момичето се казва Рени Трайкова.

Тялото на детето е намерено тази сутрин към 5 ч. в земеделския район в  Южна Гърция. То е открито в нива до Елеохори на полуостров Пелопонес, предаде БНТ.
В късния следобед полицията е арестувала предполагаемия извършител, който е 41-годишен албанец. Яни Мало Меркай, роден през 1969 г. по време на разпита признал, че е качил детето в своята кола с намерение да го закара до къщата му. Вместо това я е закарал в безлюдна местност на 7 км. от с. Елеохори, извършил е блудствени действия с нея и я изхвърлил в 10 метров кладенец.
След като направил самопризнания Яни Меркай завел полицаите до местопрестъплението, където отново е потвърдил деянието си. Албанският гражданин е арестуван и срещу него е образувано наказателно дело за предумишлено убийство. .

Рени играела със съученици в Елеохори, когато той предложил да я изпрати до вкъщи, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мъжът изнасилил момиченцето няколко пъти, преди да го хвърли в кладенец. Предполага се, че детето е било все още живо, но починало от раните си на дъното на кладенеца.

От Външно министерство заявиха, че в момента са в контакт с гръцките власти и очакват подробности за случая.