Френски войник, служещ в силите на НАТО в Румъния, е бил намерен мъртъв в хотелска стая в Букурещ снощи, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на властите.

Румънската полиция разследва смъртта, съобщи за АП говорителят на френските военни полковник Пиер Годиер. Той заяви, че не може да предостави повече информация, тъй като разследването все още е в ход.

Камериерка в хотела е открила тялото на френския войник в неделя на обяд. Според местни медии 41-годишният мъж се е настанил в хотела в четвъртък с други френски войници и е планирал да остане до 3 януари. Той бил открит намушкан с ножица в леглото.

Разследването трябва да установи дали става въпрос за инцидент, убийство или самоубийство.

Основната работна хипотеза за румънските военни прокурори, но също така и за служителите от отдел "Убийства" на столичната полиция, остава самоубийството. Но източници, близки до френската армия, твърдят, че разследването не трябва да изключва хипотезата за престъпление, съобщи кореспондент на Stirilepro PRO TV.

Франция има около 500 войници, разположени в Румъния като част от отговора на НАТО на нахлуването на Русия в съседна Украйна. Инцидетът идва ден след като френското правителство заяви миналия месец, че ще удвои броя на френските войници през ноември, за да засили защитата на източния фланг на Алианса.