Маскиран мъж се е опитвал да влезе в дома на оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев. Това се е случило месец, след като той подал жалба да бъде подновено разследването по случая с отравянето му и прокуратурата да провери евентуална връзка със случая "Скрипал", разказа той пред bTV.

На 8 ноември 2018 година, в 20:44 часа, камерите около къщата на Гебрев засичат маскиран като нинджа мъж. На кадрите се вижда как около минута и половина той прави оглед на имота и след това изчезва.

Снимка: bTV

Гебрев предоставил записа на полицията седмица по-късно.

"Веднага съм подал жалбата - на часа, на секундата. Първото нещо, което направих и което за мен беше най-правилното - да се обадя на наблюдаващия прокурор по т.н. важно, водещо дело за продължението от 2015 г. За жалост, отговорът, който получих от наблюдаващия прокурор беше, че това не е към спуснатите му задачи и не е в неговия периметър на дейност", коментира той.

Снимка: bTV

Бизнесменът сподели, че прокурорът го е посъветвал да подаде жалба към съответното районно полицейско управление и той го е послушал. От полицията пък му казали, че вероятно става въпрос за крадец.

Емилиян Гебрев

Снимка: bTV

"Някой ще каже, че сигурно преигравам или нещо друго си измислям. Аз задавам един конкретен въпрос - всичките тези, които могат да изрекат тези думи, ако с тях се е случило това, което се е случило с мен през 2015 година, няма ли да бъдат до безкрайност мнителни и нащрек за всяко едно нещо, което не е нормално, защото всички са ме питали досега, които са разследвали: "Вие забелязахте ли нещо ненормално, забелязахте ли нещо, което не се случва всеки ден или нещо странно?", каза бизнесменът.

От МВР са потвърдили пред телевизията, че такива кадри са им предоставени и по казуса се работи.

"Не мога да коментирам, има досъдебно производство. Това, което мога да кажа - категорично заявявам, че всеки един сигнал, който се получава, се отработва от МВР и се работи по всяка една версия", заяви главният секретар Ивайло Иванов.

От столичната полиция не уточниха колко време ще им бъде необходимо за приключване на разследването.