Експертизите за кошмара с три трупа във Варна потвърдиха версията за двойно убийство и самоубийство. Това съобщи днес окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предава Varna24.bg.

"Извършена е съдебно-медицинската експертиза. От аутопсията е установена причината за смъртта на всеки един от убитите. Установени са всички лица, които са участвали в тази трагедия. Няма лица, които да са напуснали жилището и да не са установени", обясни той.

"Към настоящият момент не мога да заявя категорично, че Димитър Големанов е убиецът. Чакаме балистичната експертиза, за да установим и оръжието. Все още няма отговор на въпросът защо в апартамента е имало толкова много оръжия и на кого са те. Иззет е биологичен материал от оръжията, извършва се и експертиза по метода на ДНК профилирането. На база на свидетелските показания основният мотив за убийството и самоубийството се очертава ревността. Разследването продължава и не мога да се ангажирам с категоричност", коментира още Красимир Конов.

Припомняме, че Димитър Големанов - бивш рейнджър, застреля доскорошната си приятелка и друг мъж в апартамент във Варна, след което се самоуби.

40-годишният Големанов имал успешни бизнеси и заведение на крайбрежната алея във Варна. С покойната вече Диляна, на 23 години, имали 2-годишна връзка - бурна и обсебваща, както я описват техни близки. Третата жертва е 41-годишен кипърец с шведско гражданство, когото Големанов запознал с Диляна.

При огледа в апартамента е намерен автомат, два газови пистолета, преправени на бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.