На 1 март убиецът от дискотека "Соло" Илиян Тодоров пристига у нас от Узбекистан с полет през Мюнхен, съобщи бТВ. Той има влязла в сила присъда "доживотен затвор" по делото за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред заведението на 18 април 2009 г.

Тодоров беше открит след 12 години в неизвестност от властите в Ташкент при опит да напусне страната с фалшиви документи с полет към Истанбул. Това стана точно преди една година и оттогава той е в затвора заради документно престъпление (ползване на фалшив паспорт). Мирабадският районен съд за наказателни дела в Ташкент го осъди през юли 2023 г. на 5 години и 1 месец затвор.

Тодоров беше заловен от летищните власти, които го хващат, че използва фалшив руски паспорт и го задържат. По-късно разбират, че е издирван с червена бюлетина на Интерпол за влязла в сила присъда за двойно убийство, постановена от ВКС на Република България.

Тогава бюрото на Интерпол в Ташкент уведомява незабавно своите колеги в София за задържането на Тодоров, а на 9 март 2023 г. Върховната касационна прокуратура изпраща искане за екстрадицията на Тодоров в България за изтърпяване на наказание "доживотен затвор". 

Жестокото двойно убийство беше извършено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София. Там се засичат две компании, едната от които току що е излязла от дискотека "Соло", която се намира на метри от Съдебната палата. След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от опонентите си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров.