Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд 22-годишения Сали П. Той ще отговаря за грабеж, придружен с убийство на 63-годишен таксиметров шофьор. Нападението е извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 часа подсъдимият Сали наел такси. Той се върнал седмица по-рано от Германия, където работел. Изкараните в чужбина пари проиграл на ротативки. За да си набави средства, решил да ограби таксиджия. Така се стига до кървавата вакханалия насред пътя.

Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в шията на водача, който се опитвал да се отбранява. Единият от тях прерязал сънната артерия на жертвата. След това Сали успял да извлачи тялото в близката гора. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора.

По същото време близо до таксито спира друга кола, шофирана от непозната жена. Тя си помислила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21,38 часа.

Отнетите от убития таксиметров шофьор 20 лева Сали проиграл в казино, после отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, в която скрил мобилния телефон на жертвата, се опитал да изгори.

Около 17 часа на 28 февруари полицията арестува Сали. Делото ще бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, Сали може да лежи от 15 до 20 години в затвора, да получи доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.