Генералният консул на България в Чикаго (САЩ) Иван Анчев е във връзка с местните власти и е готов да оказва необходимото съдействие по случая с убитите българи. "По моя информация човекът, който е ранен и е в изключително тежко състояние не е българин, а е американски гражданин от друг етнос", потвърди Анчев, цитиран от БТВ.


"Убитите са семейство - съпруг, съпруга и майка на съпруга. Те имат и дете, което вече е пълнолетно и не е било в апартамента по време на стрелбата. То е в безопасност", съобщи още консулът.

Според Анчев хората в българската общност нямат нужда от пряка физическа помощ, освен близките на загиналите.

"Отзвукът на случилото се в нашата общност е голям. Безспорно го приемаме по много трагичен начин. За съжаление, Чикаго преминава през период, в който престъпността е много висока", отбеляза консулът.

Припомняме, че във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите - две жени и един мъж, са български граждани. Това съобщиха от пресцентъра на Външно по-рано днес.

Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица "Уест Ървинг Парк" в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило.