Чичо и племенник са задържани за срок до 72 часа по разработка на Районната прокуратура в Разград и ОД на МВР. Те са разследвани за склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация. Работата на полицията продължила близо 4 месеца преди ареста на 43-годишния Дамян и 21-годишния му племенник Александър. Те са транспортирали 4 жени, като всеки от тях отговарят за по две от момичетата. 

 Срещу двамата е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград. Мъжете са били наблюдавани докато са склонявали момичетата към развратни действия и са ги ескортирали до хотели из страната. Попадат в полезрението на разследващите в началото на годината. 

На 14-и август са извършени претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове. В къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“.

Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират. Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

Заради опасността обвиняемите да се укрият, да извършат престъпление или да въздействат върху свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда, Районната прокуратура в Разград ще внесе искане в съда за определяне на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за Дамян П. и Александър А. За всяко от трите престъпление, в които Районната прокуратура в Разград ги е привлякла като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери.