Прокуратурата в Пазарджик разследва случай, при който бракониери са влачили с джипа си служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Неприятният инцидент е станал край язовир Батак, пред очите на десетки любители на риболова, предаде БНР.

Служители на агенцията са установили, че двама рибари извършват незаконен улов с помощта на приспособленията "парашути" и голяма, забранена от закона "тройка". Когато настояли да конфискуват уредите, двамата бракониери успели да се качат в джипа си. При потеглянето на автомобила единият замахнал с въдицата към служителя и го закачил с куката. Така той бил влачен няколко метра.

Случаят е заснет. Видеоматериалът е предаден на полицията и прокуратурата. Установява се самоличността на бракониерите.

Без да се уточнява за инцидента, в сайта на ИАРА се съобщава, че на 26 срещу 27 април на язовир Батак е била извършена съвместна нощна проверка от инспектори от Пловдив и Пазарджик със сътрудници от "Не на бракониерството"- сдружение Олимпик 2002. Открити са три лица, извършващи риболов, на които са съставени 3 акта за административно нарушение.

Освен това от водите са извадени 102 броя кошове за раци и 150 метра хрилна мрежа с уловена риба от видовете каракуда и червеноперка. Раците и рибата са върнати обратно във водоема. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител.