Извършено е убийство от 71-годишен мъж от село Черногорово на съпругата му - на 72 години и дъщеря му - на 45 години, със собствено огнестрелно оръжие. След това мъжът се е прострелял, съобщи в изявление за медиите окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

По-рано днес от областната дирекция на МВР в града информираха, че разследват двойно убийство с последвало самоубийство в село Черногорово, предизвикано от Стефан Дивеков, с прякор Хищника.

"Около 9:30 ч. сутринта е подаден сигнал за стрелба в село Черногорово. Незабавно към мястото са се насочили няколко екипа на полицията от Областното районно управление на МВР. При пристигането си на място те са намерили труповете на три лица - две жени и мъж", каза на брифинга Стоян Павлов, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пазарджик, предаде БТА.

Според данните, които имаме на този етап, се касае за битов семеен скандал, който е станал по банален повод, уточни той.

Оперативна следствена група е извършила оглед на мястото и е установила, че и тримата са мъртви. Те са членове на едно домакинство - баща, неговата съпруга и неговата дъщеря, добави той.

"Причина за смъртта са по две огнестрелни наранявания в телата на жените и едно в областта на слепоочието на мъжа. Това ни дава основание да работим по хипотезата, че се касае за т.нар. разширено самоубийство - 71-годишният баща е прострелял съпругата си и дъщеря си, след което се е самоубил", обясни наблюдаващият прокурор.

Той добави, че на този етап предстои да бъде прецизиран видът на огнестрелното оръжие, назначени са съответните експертизи. Мъжът е имал разрешително да носи и да съхранява огнестрелно оръжие - две ловни пушки и пистолет. Предстои да се установи дали изстрелите са произведени с някои от тях или друго оръжие.

След проведени разпити на очевидци и съседи, мъжът е бил добре охарактеризиран, той никога не е бил в полезрението на органите на МВР, каза още прокурор Стоян Павлов.

Пострадалата дъщеря, 45-годишната жена, е пребивавала дълги години в Германия, където е работила и живеела, върнала се е може би на почивка.

"Махай се оттук". Това били последните думи на 71-годишния Стефан Дивеков, с прякор Хищника, към зет му, преди да дръпне спусъка на ловната си пушка и да застреля втората си жена Невена и дъщеря си Милка, разказа свидетел на кървавата трагедия, цитиран от "24 часа".

"Беше като обезумял. Ние пиехме кафе в отсрещното барче, когато видяхме, че спря кола пред къщата на Дивекови и от нея излезе една от дъщерите му от първия брак и мъжът й. Нещо поговориха и Стефан кресна на мъжа да си тръгват, дори го напсува и влезе обратно в къщата. След това чухме два изстрела. Съседка отиде да види какво става, дойде разтреперана при мъжете в кафенето и им каза, че Хищника е застрелял дъщеря си", допълва жена от селото. След това хората отвън чули още два изстрела - с третия всъщност той е отнел живота на втората си съпруга и след това се е самоубил.

"Не е конфликтен, от време на време си попийваше, ама дали тази сутрин е бил в такова състояние, не знам", недоумява съседка на семейството.

Трагедията е станала някъде след 9,30 ч. По непотвърдена информация между тримата е възникнал семеен скандал и най-вероятно дъщерята е заела страната на майка си, което е вбесило бащата.

"Много ме тормозят Невена и Милка", оплаквал се на по-големите си дъщери 71-годишният Стефан. На 5 август т.г. празнували юбилей на едната дъщеря от първия брак и тогава Дивеков къде на шега, къде сериозно казал пред роднините си, че домашните му го ядосват.

"Тази събота трябваше да карат Милка на летището, за да пътува за Германия, тъй като тя живееше там от доста време", споделя Иванка Б.

Тя също подозира, че дъщерята го е предизвикала с нещо и той е вдигнал мерника. Иванка разказа, че Милка е имала и по-малка сестричка, която е починала на 12-годишна възраст от тумор в главата.